Livsstil

Vegansk hudvård för ansikte och kropp

Vegansk Hudvård för Ansiktet Och Kroppen

Den veganska trenden är här för att stanna och veganska hudvårdsprodukter är populärare än någonsin! Att bli vegan innebär mycket mer än att ”bara” sluta äta kött, som när man blir vegetarian. Veganer avstår från alla produkter från djurriket, till exempel ägg, mjölk och honung – inte bara i maten utan även i kläder och kosmetika. Den som lever veganskt har valt att leva på ett mer medvetet sätt, äta bättre eller mer växtbaserad mat, visa respekt för djuren och göra en insats för miljön. Det är ett initiativ som vi vill stödja; därför kan du köpa veganska hudvårdsprodukter i vår nätbutik. Men först ska vi svara på några av de vanligaste frågorna!  

Vad är skillnaden mellan veganska och icke-veganska hudvårdsprodukter?   

Kosmetikans ursprung är inte veganskt. Människan har använt ingredienser från växt- och djurriket till smink och hudvårdsprodukter i många hundra år. Veganska hudvårdsprodukter blir allt mer populära, eftersom det numera finns tillräckligt med växtbaserade eller syntetiska substanser som är lika lämpliga för hudvård och kosmetika som djurbaserade aktiva ingredienser.   

Naturligt veganska hudvårdsprodukter: Är ekologiska produkter veganska?  

Se upp! Ekologisa produkter är inte alltid veganska. Dessa produkter kan innehålla aktiva ingredienser från djurriket. 

Hudvårdsprodukter utan aktiva ingredienser från djurriket: Visste du att ungefär hälften av BABOR:s hudvårdsprodukter är veganska?  

Veganska hudvårdsprodukter innehåller inga aktiva ingredienser som härrör från eller tillverkas av djur och kan därför användas av veganer. Idag vill vi presentera våra veganska hudvårdsprodukter. I vårt sortiment finns det många olika veganska produkter för skönhetsvård, alltså kan du göra din hudvårdsrutin helt vegansk. Här finns allt från vegansk ansiktsrengöring och vegansk ansiktskräm till veganska hudvårdsprodukter för hela kroppen. 

Vilka hudvårdsprodukter är veganska och var hittar jag veganska hudvårdsprodukter?   

I vår nätbutik ser du direkt om en produkt är vegansk, eftersom det finns en symbol med ett grönt blad i produktbeskrivningen och texten ”Lämplig för veganer”. Vi håller dessutom på att ta fram en ny funktion som för att du kan använda ett filter när du letar efter veganska produkter. På så vis kan du handla veganska hudvårdsprodukter utan att behöva oroa dig. Det kan vara svårt att upptäcka alla aktiva ingredienser från djurriket. Vissa råvaror, till exempel bivax, kan man känna igen utan större kunskaper. Oftast är det svårt att  direkt se om ingredienser kommer från djurriket, och har använts under tillverkningsprocessen. Du kan till exempel inte se om man har använt enzymer från djurriket under ett tillverkningsstadium i innehållsförteckningen, eftersom enzymerna inte finns kvar i slutprodukten. En sådan produkt är dock inte klassad som vegansk. 

Vegansk ansiktsrengöring  

Om du är på jakt efter en vegansk rengöringsprodukt kan du välja mellan olika veganska ansiktsrengöringsprodukter för många olika hudtyper och problem. Bland annat finns HY-ÖL och ett phytoactive, en två-stegsrengöring som du kan anpassa efter din egen hudtyp. I vårt sortiment finns det även veganskrengöringsgel, vegansk rengöringsmjölk och veganskt rengöringsskum.    BABOR

BABOR

Skribent och expert