Livsstil

Vegansk Hudvård För Ansiktet Och Kroppen

Vegansk Hudvård För Ansiktet Och Kroppen

Den veganska trenden är här för att stanna och veganska hudvårdsprodukter är populärare än någonsin! Att bli vegan innebär mycket mer än att ”bara” sluta äta kött. Vi vill skapa medvetenhet! 

Den veganska trenden är här för att stanna och veganska hudvårdsprodukter är populärare än någonsin! Att bli vegan innebär mycket mer än att ”bara” sluta äta kött, som när man blir vegetarian. Veganer avstår från alla produkter från djurriket, till exempel ägg, mjölk och honung – inte bara i maten utan även i kläder och kosmetika. Den som lever veganskt har valt att leva på ett mer medvetet sätt, äta bättre eller mer växtbaserad mat, visa respekt för djuren och göra en insats för miljön. Det är ett initiativ som vi vill stödja; därför kan du köpa veganska hudvårdsprodukter i vår nätbutik. Men först ska vi svara på några av de vanligaste frågorna! 

Vad är skillnaden mellan veganska och icke-veganska hudvårdsprodukter?  

Kosmetikans ursprung är inte veganskt. Människan har använt ingredienser från växt- och djurriket till smink och hudvårdsprodukter i många hundra år. Veganska hudvårdsprodukter blir allt mer populära, eftersom det numera finns tillräckligt med växtbaserade eller syntetiska substanser som är lika lämpliga för hudvård och kosmetika som djurbaserade aktiva ingredienser.  

Naturligt veganska hudvårdsprodukter: Är naturkosmetika vegansk? 

Se upp! Naturkosmetika är inte alltid vegansk. Dessa produkter kan innehålla aktiva ingredienser från djurriket.  

Hudvårdsprodukter utan aktiva ingredienser från djurriket: Visste du att ungefär hälften av BABOR:s hudvårdsprodukter är veganska? 

Veganska hudvårdsprodukter innehåller inga aktiva ingredienser som härrör från eller tillverkas av djur och kan därför användas av veganer. Idag vill vi presentera våra veganska hudvårdsprodukter. I vårt sortiment finns det många olika veganska produkter för skönhetsvård, alltså kan du göra din hudvårdsrutin helt vegansk. Här finns allt från vegansk ansiktsrengöring och vegansk ansiktskräm till veganska hudvårdsprodukter för hela kroppen. 

Vilka hudvårdsprodukter är veganska och var hittar jag veganska hudvårdsprodukter?  

I vår nätbutik ser du direkt om en produkt är vegansk, eftersom det finns en symbol med ett grönt blad i produktbeskrivningen och texten ”Suitable for vegans”. Vi håller dessutom på att ta fram en ny funktion som för att du kan använda ett filter när du letar efter veganska produkter. På så vis kan du handla veganska hudvårdsprodukter utan att behöva oroa dig. Det kan vara svårt att upptäcka alla aktiva ingredienser från djurriket. Vissa råvaror, till exempel bivax, kan man känna igen utan större kunskaper. Emellertid är det ofta så att man inte ser direkt om ingredienser från djurriket har använts under tillverkningsprocessen. Du kan till exempel inte se om man har använt enzymer från djurriket under ett tillverkningsstadium i innehållsdeklarationen, eftersom enzymerna inte finns kvar i slutprodukten. En sådan produkt är dock fortfarande förbjuden om du är vegan.  

Vegansk ansiktsrengöring 

Om du är på jakt efter en vegansk rengöringsprodukt kan du välja mellan olika veganska ansiktsrengöringsprodukter för många olika hudtyper och problem. Produkten innehåller HY-ÖL och ett fytoaktivt ämne, som du kan anpassa enligt din egen hudtyp. I vårt sortiment finns det även vegansk rengöringsgel, vegansk rengöringsmjölk och veganskt rengöringsskum.   

Veganska ansiktskrämer 

Vi producerar veganska ansiktskrämer. Om du använder BABOR-produkter behöver du ingen vegansk nattkräm. De flesta av våra krämer är dygnet runt-krämer. Du väljer helt enkelt en vegansk dagkräm och använder den både morgon och kväll. För att göra det lättare för dig har vi sorterat några av våra veganska ansiktskrämer efter hudtyp. 

VEGANSK ANSIKTSKRÄM MOT AKNE 

VEGANSK ANSIKTSKRÄM MOT TORR HY 

 

VEGANSK ANSIKTSKRÄM FÖR KÄNSLIG HY 

VEGANSK ANTI-AGING ANSIKTSKRÄM FÖR MOGEN HY 

Veganska serum 

Det vore synd om det inte fanns någon veganskt serum till din hudvårdsrutin. För att göra det lättare för dig har vi valt våra veganska serumfavoriter för olika hudtyper. 

Vegansk ögonkräm 

En vegansk ögonkräm rundar av din veganska hudvårdsrutin. Inte heller här behöver du känna någon begränsning. Du kan välja en vegansk ögonkräm eller ett gel eller till och med veganska ögonpads. 

Mer är mer! Det finns ännu flera veganska hudvårdsprodukter i vår nätbutik. Vi har till exempel veganska alternativ bland våra populära ampuller. I vår serie ingår också en vegansk ansiktstvätt och vegansk ansiktsmask, samt hudvårdsprodukter för hela kroppen – produkter som veganer kan använda utan att behöva tveka. BABOR

BABOR

Skribent och expert