Livsstil

Så tar du hand om huden efter en dag i solen, steg för steg.

Långa dagar i solen kan irritera huden. Då är det viktigt att du hjälper huden lite på traven. En bra AfterSun-lotion, även kallad Apres-lotion stimulerar hudens cellförnyelse, men det finns även andra delar som du bör tänka på om du vill ta om huden väl efter solexponering.    

Steg 1: Rengör huden noga med en mild rengöringsprodukt 

Tvätta bort klor, saltvatten och svett med ljummet vatten och kylande eller fuktgivande duschtvätt. Använd inga peelingprodukter nu, eftersom huden redan är irriterad!  

Steg 2: Torka på rätt sätt  

Torka huden genom att klappa försiktigt på den med en handduk. Gnugga inte, varken i ansiktet eller på kroppen.  

Steg 3: Använd AfterSun-lotion  

För kroppen: Smörj in dig med en kylande After Sun-bodylotion, som tillför fukt och verkar lugnande på irriterade hudpartier. Det finns After Sun-krämer som påskyndar processen om du vill bli brun snabbare!   

För ansiktet:After Sun-ampullen från BABOR absorberas snabbt av huden, tillför fukt och stimulerar cellförnyelsen när huden i ansiktet och på halsen och dekolletaget är stressad på grund av värme och sol.  

Steg 4: Smörj in dig igen  

Smörj gärna in dig en gång till efter en liten stund. Huden kommer tacksamt ta emot detta, eftersom den har särskilt stort behov av återhämtning! På sommaren kan du gärna använda AfterSun-produkter dagligen.  

Före och efter solexponering 

Detta behöver du tänka på nästa gång du är ute i solen:

  • Solskyddslotion med en solskyddsfaktor som passar din hudtyp 
  • Använd alltid rikligt med lotion. 
  • Smörj in dig ofta, eftersom solskyddet även tas upp av dina kläder och skyddet minskar när du till exempel svettas eller badar. 
  • Skydda huvudet genom att använda solhatt eller keps och gärna också skyddande klädsel 
  • Använd ett parasoll om det inte finns tillräckligt med skugga 


BABOR

BABOR

Skribent och expert