Livsstil

Hjälp huden i kampen mot mikropartiklar, smog & co

Hjälp huden i kampen mot mikropartiklar, smog & co

Har du lagt märke till att allt fler produkter inte bara innehåller UV-skydd utan även så kallade anti-pollutionskydd? Idag ska vi förklara vad som menas med anti-pollution och varför det är viktigt för huden att du använder rätt hudvårdsprodukter. Luften i stan är den största fienden för ungdomlig hud.  

I Asien började man med anti-pollutionprodukter redan för många år sen. Det är inte så konstigt när man tänker på att miljöföroreningarna där redan är så stora att de syns med blotta ögat. Mikropartiklar, smog, avgaser & co förekommer dock i nästan lika stor utsträckning här hos oss. Den smutsiga stadsluften är inte bara skadlig för slemhinnorna i våra lungor…  

Varför är miljöföroreningar skadliga för huden?

Smutspartiklarna i luften består inte bara av damm, utan även av organiska substanser och tungmetaller, som utsätter huden för ren stress. De orsakar hudirritation och inflammation, och absorberas ända ner till de djupare hudlagren, där de påskyndar hudens åldrande genom att stimulera nedbrytningen av kollagen. Följden blir mera rynkor och en slappare hud. Skadliga ämnen som till exempel koldamm kan även orsaka pigmentfläckar.  

Vilken verkan har hudvårdsprodukter med anti-pollutionskydd?

De lägger sig som ett skyddande lager på huden och förstärker därigenom hudens naturliga skyddsbarriär. Detox Vitamin Cream är idealisk till vardags. Produkten är en antioxiderande dagkräm, som stödjer den naturliga nedbrytningen av ämnesomsättningssubstanser och verkar balanserande på stressad och trött hy. 

För hud som utsätts för påfrestningar från miljön är det särskilt viktigt att du använder en cleansing-produkt, som löser upp smuts så att huden kan ta upp de verksamma ämnena i produkter som används efteråt. Vi rekommenderar Detox Lipo Cleanser, som är en skonsam rengöring för huden med ett detox-komplex som skyddar mot påfrestningar från miljön. Du bör dock inte tvätta huden för mycket, eftersom hudens naturliga skyddsbarriär i så fall skadas, vilket gör den mottagligare för skadliga ämnen.  

Lite extra anti-pollutionvård får du med vår Pollution Protect ampullkur. Kuren med koncentrerade verksamma ämnen används i en vecka och är perfekt för hud som är särskilt utsatt. Fria radikaler aktiverar hudens eget skyddssystem. 

Våra anti-pollution-superhjältarBABOR

BABOR

Skribent och expert